+908507629344
İNFO@MZTERCUMANLIK.COM
انواع ویزای ترکیه
اگر شهروند کشوری هستید که قبل از رفتن به ترکیه نیاز به برچسب ویزای ترکیه دارید، باید با توجه به دلیل خود برای رفتن به ترکیه برای ویزای مناسب ترکیه اقدام کنید. انواع ویزای ترکیه عبارتند از:
توریست / شخص تجاری
بازدید توریستی
ترانزیت تک
ترانزیت دوبل
جلسه تجاری/تجارت
کنفرانس / سمینار / نشست
جشنواره / نمایشگاه / نمایشگاه
فعالیت ورزشی
فعالیت فرهنگی هنری
دیدار رسمی
بازدید از جمهوری ترک قبرس شمالی
ویزای بازدید رسمی
وظیفه تخصیص
پیام رسان
ویزای دانشجویی – تحصیلی
ویزای کارآموزی
کارآموزی ERASMUS
کارآموزی AISEC
دوره ترکی
دوره
تحصیلات
تحصیل در جمهوری ترک قبرس شمالی
ویزای کار
استخدام / استخدام خصوصی
معلم / مدرس منصوب شد
ورزشکار تعیین شده
هنرمند تعیین شده
کارگر تعیین شده منطقه آزاد
روزنامه نگار تعیین شده
مونتاژ و تعمیر
سایر ویزاها
کاوش باستان شناسی، کشف
مستند
نماینده اپراتور تور
درمان پزشکی
همراهی - مصاحبت
اتحادیه خانواده
ویزای حمل و نقل
ویزای ملوانی
اطلاعات عمومی ویزا
اطلاعات کلی در مورد ویزا
برای اتباع خارجی مهم است که قبل از سفر به ترکیه برای مقاصد مختلف، رژیم ویزای اعمال شده توسط کشورمان را بررسی کنند.
بین رژیم روادید اعمال شده برای بازدید از جلسات گردشگری و تجاری و برای بازدید برای کار و تحصیل تفاوت هایی وجود دارد. علاوه بر این، رژیم ویزا که ترکیه برای اتباع سایر کشورها اعمال می کند، بر اساس اصل عمل متقابل از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
شهروندان برخی از کشورها از ویزا برای سفرهای توریستی معاف هستند. ویزای توریستی به صورت الکترونیکی برای شهروندان برخی کشورها صادر می شود. از سوی دیگر، اگرچه درخواست برای انواع ویزای کار و تحصیل به صورت الکترونیکی امکان پذیر است، متقاضیان باید شخصاً به دفاتر نمایندگی خارجی مربوطه ما مراجعه کنند.
صفحه استعلام رژیم ویزا بر اساس کشور و نوع آن در www.mfa.gov.tr قابل دسترسی است.
انواع ویزا با توجه به هدف سفر در زیر ارائه شده است:
الف) ویزای گردشگری: به خارجی هایی داده می شود که می خواهند برای مقاصدی مانند بازدیدهای توریستی یا رسمی، جلسات تجاری، کنفرانس ها، سمینارها، جلسات، جشنواره ها، نمایشگاه ها، نمایشگاه ها، رویدادهای ورزشی، رویدادهای فرهنگی و هنری به ترکیه بیایند.
ب) ویزای ترانزیت: دوره ترانزیت تعیین شده توسط ویزای ترانزیت به خارجیانی که می خواهند از هر دروازه مرزی وارد ترکیه شده و در مدت تعیین شده از ترکیه عبور کنند، با هر بار ورود به دروازه مرزی در مدت اعتبار آن، مجدداً شروع می شود. ویزا
ج) ویزای ترانزیت فرودگاهی: به خارجی هایی داده می شود که فقط می خواهند بدون ورود به ترکیه از دروازه مرز هوایی عبور کنند.
د) ویزای تحصیلی: به خارجیانی داده می شود که می خواهند برای تحصیل، آموزش، کارآموزی، دوره، برنامه تبادل دانشجو و شرکت در دوره زبان ترکی به ترکیه بیایند.
د) ویزای کار: به اتباع خارجی در حدود ماده 55 آیین نامه اجرایی قانون مجوز کار اتباع خارجی که در روزنامه رسمی مورخ 29/8/1382 به شماره 25214 منتشر شده است و به اتباع خارجی که خارج از محدوده هستند اعطا می شود. این محدوده و می خواهند برای مقاصد کاری به ترکیه بیایند.
ه) ویزای وظیفه رسمی: به خارجیانی داده می شود که به وظیفه رسمی منصوب یا به عنوان پیک دیپلماتیک منصوب می شوند.
و) سایر ویزاها: سفر به ترکیه برای مقاصدی غیر از موارد ذکر شده در بندهای (الف)، (ب)، (ج)، (د)، (ه) و برای کاوشهای باستانشناسی، تحقیقات، فیلمبرداری فیلم یا مستند، درمان، همراهی. به خارجی هایی داده می شود که می خواهند برای اهدافی مانند الحاق خانواده، کمک های بشردوستانه، حمل و نقل بیایند.
انقضای گذرنامه
خارجیانی که برای ورود به کشور ما می آیند ملزم به داشتن پاسپورت یا مدرک جایگزین پاسپورت با اعتبار حداقل 60 روز پس از انقضای مدت ویزا، معافیت ویزا یا مجوز اقامت هستند.
مثال الف: یک بازدیدکننده خارجی با ویزای 90 اقامتی برای ورود به ترکیه باید گذرنامه/سند مسافرتی با اعتبار 150 روز (90 + 60 روز/5 ماه) داشته باشد.
مثال ب: یک بازدیدکننده خارجی با ویزای اقامت 30 روزه برای ورود به ترکیه باید پاسپورت/سند مسافرتی با اعتبار 90 روز (30+ 60 روز/3 ماه) داشته باشد.
مفاد قراردادهای بین المللی که ما طرف آن هستیم و مفاد قوانین خاص محفوظ است و موارد زیر از شمول کاربرد مستثنی می باشد:
الف) کشورهایی که با کارت شناسایی در چارچوب موافقتنامه اروپایی در مورد سفر افراد بین کشورهای عضو شورای اروپا سفر می کنند.
1- آلمان
2- بلژیک
3- فرانسه
4- گرجستان
5- هلند
6- اسپانیا
7- سوئیس
8- ایتالیا
9- قبرس
10- لیختن اشتاین
11- لوکزامبورگ
12- مالت،
13- پرتغال
14- یونان
ب) طبق موافقتنامه مذکور؛ کسانی که پاسپورت های کشوری دارند که برای دوره های معینی معتبر تلقی می شوند، حتی اگر منقضی شده باشند.
1- آلمان (گذرنامه و کارت شناسایی که اعتبار خود را در 1 (یک) سال گذشته از دست داده است)
2- بلژیک (گذرنامه ای که در 5 (پنج) سال گذشته اعتبار خود را از دست داده است)
3- فرانسه (گذرنامه ای که در 5 (پنج) سال گذشته اعتبار خود را از دست داده است)
4- اسپانیا (گذرنامه ای که در 5 (پنج) سال گذشته اعتبار خود را از دست داده است)
5- سوئیس (گذرنامه ای که در 5 (پنج) سال گذشته اعتبار خود را از دست داده است)
6- لوکزامبورگ (گذرنامه ای که در 5 (پنج) سال گذشته اعتبار خود را از دست داده است)
7- پرتغال (گذرنامه ای که در 5 (پنج) سال گذشته اعتبار خود را از دست داده است)
8- بلغارستان (گذرنامه معمولی معتبر)
می تواند به کشورمان سفر کند.
ج) دارندگان گذرنامه دیپلماتیک، ویژه و خدماتی که در ردیف گذرنامه های رسمی در جدول رژیم ویزا قرار می گیرند.
اطلاعات کلی
- تمامی خارجی هایی که به کشور ما سفر می کنند، به جز کسانی که می توانند از معافیت ویزا بهره مند شوند، باید بسته به کشور خود ویزای الکترونیکی را از وب سایت www.evisa.gov.tr دریافت کنند یا برای دریافت ویزا به نماینده خارجی ما اقدام کنند. دفاتر در کشور تابعیت یا اقامت خود با استفاده از کانال درخواست ویزا آنلاین. خارجیانی که از کشورهایی می آیند که در آنها نمایندگی خارجی نداریم، می توانند با استفاده از کانال درخواست ویزای آنلاین، برای نماینده خارجی ما که در کشور تابعیت/محل اقامت آنها معتبر است، درخواست ویزا کنند. شما می توانید در اینجا به نمایندگی های معتبر ما در کشورهایی که در آنها نمایندگان خارجی نداریم دسترسی داشته باشید.
- با توجه به تاخیرهای احتمالی در مراحل صدور ویزا، بهتر است حداقل یک ماه قبل از تاریخ سفر برای ویزا درخواست دهید.
- ویزای صادر شده برای خارجی ها حق مطلق ورود به ترکیه را فراهم نمی کند.
- هزینه ویزا که برای درخواست های ویزا جمع آوری شده است در صورت رد درخواست مسترد نمی شود.
- کلیه متقاضیان ویزا ملزم به داشتن بیمه درمانی معتبر برای مدت اقامت در کشور ما هستند.
- مدت اقامت در ترکیه که توسط ویزا یا معافیت ویزا ارائه می شود نمی تواند از 90 روز در هر 180 روز تجاوز کند. این قانون که کل مدت اقامت ترکیه در 180 روز گذشته نباید از 90 روز تجاوز کند، برای تمامی شهروندان خارجی که به ترکیه سفر می کنند معتبر است.
- اقامت اتباع خارجی دارای پاسپورت دوگانه به مدت 90 روز با گذرنامه جداگانه در 180 روز گذشته امکان پذیر نیست.
- برای انواع درخواست های ویزا، دفاتر نمایندگی خارجی ما ویزای اقامت حداکثر 90 روزه را ارائه می دهند و خارجیانی که می خواهند بیش از 90 روز در کشورمان بمانند، می توانند با درخواست "اقامت کوتاه مدت" به آدرس زیر، اقامت خود را تمدید کنند. اداره مدیریت مهاجرت استانی
- اگر اتباع خارجی دارای مجوز اقامت در کشور ما در سال گذشته در مجموع بیش از 120 روز در خارج از کشور اقامت داشته باشند، مجوز اقامت آنها باطل می شود.
- برای دارندگان مدارک مسافرتی سازمان ملل متحد (UN) با رنگ آبی کل مدت اقامت در تمام سفرهای خود به کشورمان در صورتی که بتوانند مدارک رسمی بودن خود را داشته باشند و سند مسافرتی سازمان ملل متحد با رنگ قرمز را داشته باشند. دارندگان آن ملزم به سفر به کشور ما برای مقاصد رسمی خواهند بود معافیت ویزا برای مدتی که بیش از 90 روز در 180 روز گذشته نباشد ارائه می شود. برای سفرهای خصوصی دارندگان سند مسافرتی سازمان ملل متحد با رنگ آبی، گذرنامه کشورهایی که شهروند آنها هستند مطابق با مقررات عمومی ویزا پردازش می شود.
- برای سفر به ترکیه غیر از اهداف توریستی یا تجاری (کار، دانشجویی و ...) درخواست ویزا باید از طریق دفاتر نمایندگی خارجی ما انجام شود.
- کودکان زیر 18 سال که به هر منظوری به کشور ما می آیند باید هنگام درخواست ویزا رضایت پدر و مادر هر دو را کسب کنند. به کسانی که پدر و مادرشان از هم جدا شده اند یا اعلام کنند یکی از آنها در قید حیات نیست ویزای مناسب با هدفشان از آمدن به کشورمان داده می شود، مشروط بر ارائه مدرکی که حضانت کودک را بر عهده دارند.
- دانشجویان خارجی و دانشجویان بین المللی تبادل دانشجو که با ویزا به کشور ما می آیند یا از معافیت ویزا بهره مند می شوند و در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا، آموزش تخصصی پزشکی (TUS)، آموزش تخصصی دندانپزشکی (DUS) تحصیل می کنند. در یک موسسه آموزش عالی در ترکیه درخواست اقامت دانشجویان خارجی دعوت شده توسط دانشگاه های وابسته به شورای آموزش عالی در ترکیه در چارچوب برنامه های آموزشی اتحادیه اروپا و جوانان و برنامه های فرهنگی توسط ادارات استانی مدیریت مهاجرت بدون نیاز به مدرک پذیرش می شود. "ویزای مشروح دانشجویی". دانشجویانی که از کشورهای مورد نیاز ویزا می آیند، پس از ورود به ترکیه باید با مراجعه به اداره مدیریت مهاجرت استانی در استان خود، اجازه اقامت دریافت کنند.
- برای اتباع خارجی که برای مقاصد گردشگری از بنادر دریایی وارد کشور ما می شوند. فقط در بنادر دریایی معتبر است، خارجیانی که با کشتی های دریایی برای بازدید از شهر بندری یا استان های اطراف برای مقاصد گردشگری می آیند، مجوز ورود بدون روادید توسط استانداری ها برای مدت حداکثر هفتاد و دو ساعت داده می شود. از آنجایی که درخواست برای اتباع کشورهایی است که ورود آنها به ترکیه مشروط به ویزا است، این افراد در بدو ورود نیازی به اخذ ویزا ندارند، قاعدتاً هنگام ورود به این کشور پاسپورت این افراد گرفته نمی شود، اما گذرنامه آنها در خروجی توسط افسران مسئول کنترل ورود و خروج در بندر گرفته می شود و "گواهی مجوز شهر بندری" به آنها اعطا می شود.
- اطلاعات ارائه شده در فرم درخواست ویزا ممکن است در پایگاه های اطلاعاتی موسسات مربوطه ما نگهداری شود.
ویزای توریستی:
- در صورت ارسال دعوت نامه برای درخواست ویزای توریستی، نامه باید شامل اطلاعاتی در مورد شماره TR ID شخص دعوت کننده، شناسه عمومی، لیست مهمانان، آدرس محل سکونت، شماره تماس، مدت زمان و هدف اقامت و اینکه آیا رابطه خویشاوندی با فرد دعوت کننده وجود دارد یا خیر. متقاضی در صورتی که دعوت کننده مؤسسه باشد، گواهی مالیاتی درخواست می شود. ضمناً از فرد دعوت کننده درخواست می شود در دعوت نامه اعلام کند که هزینه غذا و اقامت میهمان را با مسئولیت خود تامین می کند. متقاضی باید دارای امکانات کافی یا منظم باشد.
ویزای کار:
- اتباع خارجی برای مجوز کار در خارج از کشور به دفاتر نمایندگی خارجی ما در کشور شهروندی یا اقامت دائم خود درخواست می دهند.
درخواست مجوز کار به صورت مثبت یا منفی توسط وزارت کار و تامین اجتماعی به نتیجه می رسد. اجازه کار نیز جایگزین مجوزهای اقامت می شود. به همین دلیل، هزینه ویزای ورودی، هزینه مجوز کار و هزینه اقامت توسط دفاتر نمایندگی خارجی ما از خارجی هایی که مجوز کار آنها توسط وزارت کار و تامین اجتماعی تایید شده است، دریافت می شود. از آنجایی که کارت مجوز کار جایگزین مجوز اقامت در کشور ما می شود، "ویزای مشروح کاری" صادر شده توسط دفاتر نمایندگی خارجی ما برای ورود به کشورمان بوده و حداکثر برای 90 روز داده می شود.
- به اتباع خارجی که در مناطق آزاد کشورمان مشغول به کار می شوند، از وزارت اقتصاد مجوز کار داده می شود، به پرسنلی که در واحدهای وابسته به وزارت فرهنگ مشغول به کار می شوند، از وزارت فرهنگ و گردشگری و به پرسنل دانشگاهی خارجی مجوز کار داده می شود. به افرادی که در دانشگاه های وابسته به موسسه آموزش عالی کار خواهند کرد، توسط شورای آموزش عالی (YÖK) مجوز کار داده می شود.
معافیت های ویزای کارآموزی / مجوز کار:
- برای انواع درخواست های کارآموزی خصوصی خارج از شمول ماده 55 تحت عنوان «معافیت های پروانه کار» آیین نامه اجرای قانون مجوز کار اتباع خارجی، متقاضی می بایست با رعایت مقررات از وزارت کار و تامین اجتماعی پروانه کار اخذ نماید. با قانون شماره 4817.
ماده 55 آیین نامه اجرایی قانون 4817 مجوز کار برای اتباع خارجی که معافیت های جواز کار را تنظیم می کند، بیان می کند که اتباع خارجی در چه مواردی و برای چه مدت از مجوز کار معاف می شوند. مقاله مورد نظر در زیر ارائه شده است. در این زمینه متقاضیانی که دارای شرایط زیر باشند نیازی به اخذ مجوز کار ندارند.
الف) کسانی که به موجب قراردادهای دوجانبه یا چند جانبه که ترکیه یکی از آنهاست، از مجوز کار معاف هستند.
ب) اتباع خارجی که اقامت دائم آنها در خارج از کشور است و برای فعالیت های علمی، فرهنگی و هنری به طور موقت کمتر از یک ماه و برای فعالیت های ورزشی کمتر از چهار ماه به ترکیه می آیند.
ج) به منظور مونتاژ، نگهداری و تعمیر ماشین آلات و تجهیزات وارداتی به ترکیه، ارائه آموزش استفاده از آن یا دریافت تجهیزات یا تعمیر خودروهای خراب در ترکیه؛ کسانی که در مجموع بیش از سه ماه در مدت یک سال از تاریخ ورود به ترکیه نمی آیند و برای اثبات این وضعیت با مدارکی که ارائه می دهند،
د) کسانی که به منظور آموزش استفاده از کالاها و خدمات صادراتی یا وارداتی به ترکیه در ترکیه بوده اند، مشروط بر اینکه از تاریخ ورود به ترکیه در مجموع از سه ماه تجاوز نکنند و ثابت کنند. این وضعیت با اسنادی که ارائه می دهند،
د) کسانی که به عنوان مجری یا افسر مشابه در نمایشگاه ها و سیرک هایی که خارج از مرز مؤسسات گردشگری معتبر فعالیت می کنند در ترکیه بوده اند مشروط بر اینکه از تاریخ ورود بیش از شش ماه نگذشته باشد و این وضعیت را با مدارک ثابت کنند. تسلیم می کنند،
هـ) اتباع خارجی که برای افزایش دانش و تجربه خود با اثبات وضعیت خود با مدارک ارائه شده برای مدت حداکثر دو سال و محدود به مدت تحصیل به دانشگاه ها و مؤسسات و سازمان های دولتی مراجعه می کنند.
و) کسانی که از سوی مقامات ذیربط اعلام میشوند که میتوانند در مدتی که بیش از شش ماه نباشد خدمات و مشارکت قابل توجهی در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، فناوری و آموزش به ترکیه ارائه دهند.
ز) خارجی هایی که در محدوده برنامه های اجرا شده توسط مرکز برنامه های آموزش و جوانان اتحادیه اروپا (آژانس ملی) (در طول برنامه) قرار خواهند گرفت.
ز) اتباع خارجی که در چهارچوب برنامه های دانشجویی کارورزی بین المللی که حدود و مدت آن با موافقت وزارتخانه، وزارت امور داخله و امور خارجه و ریاست شورای آموزش عالی است، دوره کارآموزی را طی خواهند کرد.
ح) اتباع خارجی که نماینده تورهای مسافرتی هستند که به ترکیه می آیند، مشروط بر اینکه مدت خدمت آنها بیش از هشت ماه نباشد.
ط) فوتبالیست های خارجی و سایر ورزشکاران و مربیان که درخواست آنها توسط فدراسیون فوتبال یا اداره کل ورزش و جوانان (در مدت قرارداد آنها) مقتضی تشخیص داده شود.
ط) طبق پروتکل های دوجانبه ای که با دولت ها مطابق با قاعده 1/10 کنوانسیون بین المللی آموزش، گواهینامه و استانداردهای نگهبانی دریانوردان، دریانوردان خارجی که "گواهی تایید انطباق" را از اداره مربوطه دریافت کرده اند. ، در ثبت کشتی بین المللی ترکیه ثبت شده اند و روی کشتی هایی که خارج از خط کابوتاژ کار می کنند کار می کنند.
ی) کارشناسان خارجی که به پروژه های انجام شده در محدوده برنامه های همکاری مالی ترکیه و اتحادیه اروپا منصوب می شوند.
مجوز اقامت برای اتباع خارجی که در محدوده ماده 55 به کشور ما می آیند توسط ادارات مدیریت مهاجرت استانی به عنوان مجوز اقامت "کوتاه مدت" صادر می شود. دوره های معافیت تمدید نمی شود و اتباع خارجی در این محدوده فقط یک بار در سال تقویمی می توانند از مقررات معافیت بهره مند شوند. با این حال، برای بهره مندی از این حق، باید سه ماه از تاریخ انقضای مجوز اقامتی که قبلاً توسط خارجی برای همین منظور اخذ شده است، گذشته باشد. در صورتی که فرد خارجی بیش از مدت معافیت کار کند، اخذ مجوز کار از وزارت کار و تامین اجتماعی برای فرد خارجی الزامی است.
ویزا با حاشیه نویسی مطبوعاتی:
- اصحاب مطبوعات بین المللی که به طور موقت و بدون انتصاب در سمت دائمی به کشور ما می آیند، نیازی به اخذ "ویزای مشروح مطبوعاتی" ندارند. اگر فرد خارجی مشمول ویزا باشد، برای اخذ ویزای توریستی کافی خواهد بود. در صورت درخواست، برای اعضای مطبوعات خارجی که برای مدت کوتاهی بازدید می کنند، می توان کارت مطبوعاتی موقت با اعتبار مدت اقامت آنها در کشورمان توسط اداره کل مطبوعات و انتشارات و اطلاع رسانی نخست وزیری صادر کرد. کارت مطبوعاتی موقت حداکثر به مدت 3 ماه صادر می شود و در صورت لزوم تا 3 ماه دیگر قابل تمدید است. اعضای مطبوعاتی که مجوز اقامت کوتاه مدت دریافت می کنند، نیازی به داشتن مجوز کار جداگانه ندارند. اعضای مطبوعاتی منصوب شده منوط به مجوز برای دریافت "ویزای مشروح مطبوعاتی" هستند.
ویزای تور اپراتور:
- اتباع خارجی که نماینده اپراتور تور هستند تا هشت ماه از اخذ مجوز کار برای انجام وظایف خود معاف هستند. از سوی دیگر، کسانی که به عنوان نماینده تورگردان به کشور ما سفر خواهند کرد، باید از اداره کل مدیریت مهاجرت استان درخواست اقامت دهند.
ویزای حمل و نقل:
- به خارجیانی که برای ویزای حمل و نقل درخواست می کنند، در صورت ارائه مدارک لازم، ممکن است ویزای چند بار ورود با اعتبار 1 سال اعطا شود.
پرسنل رسمی به سازمان های مذهبی خارجی در ترکیه
- مجوزهای کار برای اتباع خارجی که به مؤسسات مذهبی اختصاص داده شده اند استثنایی است، درخواست مجوز از طریق وزارت ما انجام می شود و اجازه اقامت برای کار در کشور ما توسط وزارت امور داخلی صادر می شود.
ویزای حفاری، تحقیقاتی، مستند، فیلمبرداری
- برای حفاری و تحقیقات لازم است با اخذ ویزای مناسب از طریق نمایندگی های خارجی به کشورمان وارد شوید.
- اتباع خارجی که برای فیلمبرداری و فیلمبرداری مستند به کشور ما می آیند باید از وزارت فرهنگ و گردشگری، اداره کل سینما و استانداری مربوطه مجوز بگیرند.
- در ترکیه؛ درخواست مستقیماً به سازمان های مربوطه برای تحقیقات علمی، تحقیقات، نوارهای صوتی، ضبط ویدیویی، فیلم های مستند و عکس برداری در مورد مسائل باستان شناسی، تاریخی، زمین شناسی، جامعه شناسی و طبیعی در خشکی، هوا، دریا، در رودخانه ها و دریاچه ها انجام می شود. . جدای از این موارد، درخواستهای مربوط به کاوشهای باستانشناسی، تحقیقات باستانشناسی زیر آب، بررسیهای سطحی و سوابق ثبت زمین را میتوان از طریق نمایندگی دیپلماتیک خود متقاضی در داخل کشور به وزارت ما ارسال کرد. در خارج از کشور، از طریق دفاتر نمایندگی خارجی ما به وزارت ما تحویل داده می شود.
ویزای سلامت، ویزای درمانی، ویزای پزشکی، ویزای تحصیلی، انواع ویزای ترکیه، ویزای دانشجویی، ویزای خانوادگی، ویزای کار